Depresjon – behandling

Vurderer å tilby “stress ned”-pianomusikk

Sett deg godt til rette i sofaen i stua mi mens jeg spiller beroligende egenkomponert pianomusikk for deg på flygelet. Eller jeg kommer hjem til deg og tar med mitt el.piano. Eller via Skype. I løpet av timen så spiller jeg også èn improvisert piano låt som kun er for deg! Denne spiller jeg utifra min intuisjon om hva som kan være godt for deg, der og da. Klikk her for å lese mer! 

Jeg tilbyr en helt ny type behandling til de som ønsker å behandle følelser som kommer i kjølvannet av depresjon! Teknikken handler bl.a. om å skape avbrytelser i et fastgrodd mønster. F.eks. at jeg bruker humor midt inne i en “alvorlig” følelse.   Faster EFT terapi/behandling brukes på vonde følelser som frykt, nedstemthet, isolasjon i kjølvannet av depresjon. På Toten tilbyr jeg dette! 1,5 time fra Oslo. 15 min. fra Gjøvik. 

 

Hvordan komme ut av depresjon?  Hvordan takle depresjon?

I kjølvannet av å føle seg deprimert kan det komme en del følelser: Det å miste interessen for ting, føle seg trøtt, dårlig søvn, lite energi, frykt, nedstemthet: Faster EFT terapi, en helt ny teknikk i Norge, brukes i behandling av disse følelsene som kommer i kjølvannet av deprsjon!  Les om “Hvorfor Faster EFT?” her. Det ligger videoer på min side som viser hvordan metoden fungerer. Se “YouTube og Faster EFT”!   Du kan nå få behandling/terapi fra en terapeut som selv vet hva det vil si å ha slitt psykisk! Denne erfaringen bruker jeg i terapirommet. Les mer om meg og min historie her!    For å bestille time, klikk her.

 

Oppsøke behandling

Når man kjenner seg deprimert så føler mange at ingen ting nytter. Kanskje man tror at behandling av depresjon er nytteløst. Det er depresjonen som tar over måten å tenke på.

I slike tider er det viktig å handle på tross av følelsen håpløshet/angst og likevel oppsøke behandling. Rett og slett hoppe i det! Det finnes mange typer behandling i dag. Hvis ikke graver man seg bare lenger og lenger ned. Les mer om symptomer / tegn på depresjon lenger ned på siden. Ønsker du en depresjon test, så kan du klikke her for å teste deg. (Uformell test)

Jeg kan ikke gi noe garanti på at Faster EFT gir effekt på nedstemthet. Etter norsk lov er det ikke lov å gi uttrykk for at en behandlingstype virker. Jeg har ikke lov å si at jeg behandler depresjon ut fra norsk lov. Men jeg kan si at jeg behandler generelle følelser som nedstemthet, tristhet, ensomhet, redsel som følge av depresjon.

Derfor vil jeg bruke ordet “kan”: “Kom selv og prøv, og se hvordan det kan fungere”

Terapi Toten, Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Oslo

Terapi på  Toten: Ok reiseavstand fra Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Oslo

 

Tegn på depresjon – Depresjon test

Det kreves en varighet på minst to uker. En skiller mellom alvorlige, moderate og milde depresjoner. Depresjonsfølelse eller depressive forstyrrelser er en mild depresjon og forekommer 2-3 ganger så hyppige som alvorlige depresjoner.

Blant de viktigste tegn/symptomer på depresjon er depresjonsfølelse, tap av interesser og lyst, og redusert energi og økt trøtthet.

Andre symptomer på depresjon kan være skyldfølelse eller dårlig samvittighet, mindreverdighetstanker eller nedsatt selvtillit, selvmordstanker, konsentrasjonsvansker, psykomotoriske forstyrrelser (rastløshet, uro, oppspilthet eller hemning), søvnforstyrrelser, nedsatt appetitt eller vekttap.

Hentet fra Norsk Helseinformatikk. Klikk her for evt å få mer info og test deg selv for å se om du har en depresjon/er deprimert.(NB: Dette er ikke en offisiell test. Kun uformell)

 

Fra NRK1 i februar 2014: På vei ut av traumer...

30 min. lang TV-dokumentar om mitt liv i en sekt og veien ut. NRK1 i februar 2014:Klikk på bildet for å se den!

Klikk her eller på bildet for å se dokumentaren om mitt liv! (30 min.)

I år 2000 fikk jeg selv store psykiske problemer og depresjon

Jeg har selv vært deprimert i mange år og bruker nå denne erfaringen som en ressurs når jeg nå er terapeut. Det startet rundt år 2000 og var knyttet til angst. Panikkanfall var en del av starten på depresjonen. I 2013 stod jeg frem med min historie og delte mine erfaringer med det norske folk i NRK1 dokumentaren “Exit Klosterliv”.

Jeg har selv vært deprimert i mange år og bruker nå denne erfaringen som en ressurs når jeg nå er terapeut.

                              – Faster EFT terapeut Jon Harald Gjesdal

Etter mange år med terapi og diverse former for behandling fikk jeg gradvis, år for år, en bedring. Jeg spurte meg selv hele tiden: “Hvordan bli kvitt depresjon? Siden jeg var så langt nede kostet det mye å jobbe så hardt med meg selv, men det gav resultater. Det nytter å jobbe med seg selv 🙂

 Besøk Jon Harald på Google+ her

 

Modum Bad tilbyr hjelp ved depresjon

Pasienter med depressive lidelser: “Pasienter som ikke har oppnådd tilstrekkelig bedring ved behandling i spesialisthelsetjenesten lokalt. Det kan gjøres unntak fra dette dersom det ikke finnes et egnet behandlingstilbud lokalt, eller dersom pasienten av ulike grunner har vanskelig for å benytte seg av dette tilbudet.” Hentet fra Modum Bad sin hjemmeside. Klikk her for mer info!

 

Jon Harald Gjesdal: Jeg var innlagt på Modum Bad

Jeg har selv to opphold på Modum Bad. Angst avd og Vita avd. ! Begge gav meg god hjelp! Jeg er så takknemlig for Modum! Dette kan anbefales 🙂

Hva er depresjon?

DSM-IV er et diagnostisk system som brukes over hele verden for å kartlegge om man er deprimert eller ikke:

Minst fem av de følgende 9 symptomene har forekommet i en toukersperiode.
Dette har medført en endring fra tidligere funksjonsnivå. Minst ett av
symptomene 1) nedstemthet eller 2) redusert interesse må foreligge.
1. Nedstemthet mesteparten av dagen
2. Klart redusert interesse for aktiviteter
3. Betydelig vektreduksjon
4. Søvnforstyrrelser
5. Psykomotorisk hemning
6. Følelse av svakhet eller mangel på energi
7. Følelse av verdiløshet eller overdreven eller uberettiget skyldfølelse
8. Redusert tanke- eller konsentrasjonsevne eller ubesluttsomhet så godt
9. Tilbakevendende tanker om døden

Informasjonen er hentet fra Helsedirektoratet sin hjemmeside. Les mer her.

 

Blogg om depresjon

Klikk her for å komme til Reidun Beates Blogg!

 

Klikk gjerne “liker” på min Facebook side: https://www.facebook.com/terapi.FasterEFT.  Klikk her!

Comments are closed.

Translate »
%d bloggers like this: